Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Επίσκεψη στο 1ο Δημ. Σχ. Λιβαδειάς και στο Ειδικό

Την Τρίτη 12-6-2012 0ι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ1 του 4ου Δημ. Σχ. Λιβαδειάς παρακολούθησαν  την παράσταση " Ένα σχολείο για ΟΛΟΥΣ!" Η παράσταση δόθηκε από τα απιδιά  της Β΄τάξης του σχολείου και από τους από τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Λιβαδειάς. 
Σκοπός  του έργου ήταν να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές απέναντι στα άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες. Η υπόθεση του έργου διαδραματιζόταν σε δυο σχολεία , στο " Τσουχτροσχολείο" και στο Αστεροσχολείο". Αυτά τα σχολεία " συγχωνεύονται" και τότε αρχίζουν τα προβλήματα κυρίως μεταξύ των δύο δασκάλων. Οι μαθητές τα βρίσκουν μεταξύ τους, κατανοούν βέβαια ότι διαφέρουν αλλά και παράλληλα είναι τόσο ίδιοι. Αρχίζουν να σέβονται τη διαφορετικότητά τους και μέσα από τις δικές τους ενέργειες πείθουν και τις δασκάλες τους με αποτέλεσμα να συμβιώσουν αρμονικά.  
Οι μαθητές που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ενθουσιάστηκαν με το περιεχόμενο του έργου και με τους μαθητές - ηθοποιούς των δύο σχολείων. Συνειδητοποίησαν ότι μπορεί να είμαστε όλοι τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στις αίθουσες του Ειδικού Σχολείου και είδαν τις ετήσιες δραστηριότητές τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: