Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

"Δον Κιχώτης"

Την Παρασκευή 16-2-2010 πήγαμε στην Αθήνα και παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση "Δον Κιχώτης"του Θερβάντες από το θέατρο " Κάτω από τις Γέφυρες ".
Τα σκηνικά και τα κουστούμια ήταν του Γιώργου
Λιντζέρη, η σκηνοθεσία ήταν του Γιάννη Καλαντζόπουλου, η μουσική του Δημήτρη Λέκκα, οι χορογραφίες της Κατερίνα Ανδριοπούλου και έπαιζαν οι ηθοποιοί: Μανώλης Δεστούνης,:Δον Κιχώτης, Γιάννης Τσικής: Σάντσο Πάντσα, Κώστας Κλαδής:Ροσινάντο, Δεσμοφύλακας, Κουρέας, Ντούντου, Δον Κριστομπάλ, Κατερίνα Τσεβά: Αλόντσα, Κόμισσα, Α' κατάδικος, Α' γέρος, Στάθης Αναστασίου:Πάτερ Υάκινθος, Αμαξάς, Γ' κατάδικος, Καράσκο, Δούκας, Μαρουσώ Γιωργοπούλου: Χουανίτα, Λιοντάρι, Β' κατάδικος, Β' γέρος.

Το έργο έχει ως κεντρικό πρόσωπο έναν καλόβολο άνθρωπο που θέλει ως ιππότης να ξεχυθεί στον κόσμο κάνοντας το καλό και καταδικάζοντας τος κακό. Βέβαια ο πρωταγωνιστής του έργου είναι αφελής και πέφτει σε γκάφες στην προσπάθειά του να κυνηγήσει το κακό. Όμως μέσα σε όλη αυτή τη φαντασίωση που διακατέχει τον ήρωα είναι ολοφάνερη η αγάπη του προς τις ανθρώπινες αξίες.

Μας άρεσε πολύ το έργο το ίδιο είπαν και οι δάσκαλοί μας . Ήταν μια καλοδουλεμένη παράσταση που μας διασκέδασε αλλά και μας πέρασε πολλά μηνύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: