Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Η "Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βοιωτίας" στο σχολείο μας


Την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου μας επισκέφτηκε στο σχολείο μας η εθελοντική ομάδα
" Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βοιωτίας" , η Ιωάννα Χαιροπούλου και ο κ.
Σπύρος Γιαννακόπουλος, και μας ενημέρωσαν για το έργο της ομάδας αλλά και το πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε όταν γίνεται σεισμός είτε βρισκόμαστε στο σπίτι μας ,στο σχολείο ή σε εξωτερικό χώρο. Η Ελληνική Ομάδα διάσωσης,όπως μας είπαν και οι ίδιοι, είχαν έρθει και στο παρελθόν στο σχολείο μας όταν κάποιοι μαθητές/τριες περασμένων ετών είχαν υλοποιήσει τα πρργράμματα Αγωγής Υγείας "Αντιμετωπίζοντας τις φυσικές καταστροδφές".

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βοιωτίας είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που τα μέλη της είναι εθελοντές πολίτες. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης είναι πανελλήνια με έδρα τη Θεσσαλονική. Το παράρτημα της Βοιωτίας ιδρύθηκε το 2002. Τα τελευταία χρόνια το γραφείο τους βρίσκεται στο χωριό Αγία Παρασκευή. Διαθέτουν ανάλογο εξοπλισμό και κατάλληλα οχήματα για να μπορούν να πηγαίνουν και σε δυσπρόσιτες περιοχές με δύσκολες καιρικές συνθήκες. Προσφέρουν τη βοήθειά τους όπου τους ζητηθεί όπως πλήμμύρες, φωτιές, σεισμούς μεγάλες χιονοπτώσεις, ατυχήματα σε ξηρά και θάλασσα. Όμως δεν είναι λίγες και οι φορές που έχουν τρέξει να προσφέρουν τη βοήθειά τους και στο εξωτερικό.
Σκοπός τους είναι να προσφέρορουν βοήθεια σε όσους τη χρειάζονται και αυτό για αυτούς είναι η μεγαλύτερη αμοιβή.

Στο σχολείο μας μας έδειξαν διαφάνειες με δραστηριότητές τους όχι μόνο από τους εθελλοντές της Βοιωτίας αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.
Μας ενημέρωσαν τι πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια του σεισμού, μετά το σεισμό, μας απάντησαν με μεγάλη προθυμία σε όλες μας τις ερωτήσεις και στο τέλος κάναμε και μια άσκηση σεισμικής προστασίας.
Ήταν πάρα πολύ χρήσιμα αυτά που ακούσαμε και είδαμε μέσα από τις διαφάνειες που είχαν ετοιμάσει, τους ευχαριστήσαμε και τους ευχηθήκαμε να ΄ναι πάντα καλά και να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όποιον την έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: