Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Γιορτή Χριστουγέννων

Στη γιορτή τωνΧριστουγέννων συμμετείχαν τα παιδιά της Β τάξης του σχολείου ανεβάζοντας ένα θεατρικό έργο, που είχε διανθιστεί με μουσική και η Γ τάξη είχε αναλάβει καθήκοντα χορωδίας.
Η έναρξη της έγινε με το τραγούδι <<ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ>> από σαξόφωνο και πιάνο που έπαιξαν δύο κορίτσια της Εης και της ΣΤ αντίστοιχα.Αμέσως μετά η χορωδία είπε το ίδιο τραγούδι στα ελληνικά και στααγγλικά και τα παιδιά του Β2 έκαναν ένα μουσικοκινητικό παιχνίδι.

Παρουσίασαν το θεατρικό έργο <<ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ>>,μέσα στο οποίο ενσωματώθηκε και η αναπαράσταση της Γέννησης του Θεανθρώπου από το Β1.

Η υπόθεση του έργου είναι η εξής: ένας ηλικιωμένος και ταλαιπωρημένος από τα χρόνια τσαγκάρης,ενώ φτιάχνει παπούτσια παίρνει στα χέρια του τη Βίβλο και θυμάται τη γέννηση του Χριστού και τον παρακαλεί να εμφανιστεί μπροστά του,γιατί όπως ο ίδιος λέει έτσι θα ξεχνούσε κάθε είδους λύπη του. Τότε ακούγεται η φωνή του που του αποκρίνεται ότι ίσως έρθει.
Από την επόμενη μέρα στο φτωχικό του τσαγκάρικο περνούν διάφοροι:μια φτωχή γυναίκα με το κοριτσάκι της, οι γείτονές του, τσιγγάνες, παιδιά. Όλοι του λένε από μια καλή κουβέντα και ο ίδιος βοηθάει όπου μπορεί αν και φτωχός. Α, ο Θεός πουθενά!. Κι εκεί που κάθεται λυπημένος ξανακούγεται η φωνή που του λέει:"ήρθα μέσα σ΄όλα αυτά και όλους αυτούς που βοήθησες ήμουν εγώ!"

Τέλος τα παιδιά λικνίζονται σ’ένα χορό βαλς. Κατά τη διάρκεια του θεατρικού ακούγονται από τη χορωδία τα τραγούδια:<<ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ>> και <<WE WISH YOU A MERRY CHRISTMAS>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια: