Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Γιορτή Πολυτεχνείου

Με το χαιρετισμό της διευθύντριας κας Νιαβή Βασιλικής και την ομιλία του δασκάλου της ΣΤ1 τάξης κ. Ασημάκη Ευθύμιου άνοιξε η γιορτή.


Σε αυτή συμμετείχαν ενεργά τα δύο τμήματα της Εης τάξης.

Το Ε2 παρουσίασε στιγμιότυπα από την περίοδο της χούντας με θεατρικό τρόπο.

1ο Στιγμιότυπο:Η ανακοίνωση του πραξικοπήματος.

2ο Στιγμιότυπο:Ο γύψος.

Έχουμε σ΄αυτό το σημείο παρεμβολή τραγούδια από τη χορωδία,που την αποτελούν τα παιδιά της Στ τάξης <<ΕΝΑ ΤΟ ΧΕΛΙΔΟΝΙ>>.

3ο Στιγμιότυπο:Στην πλατεία.

Τραγούδι <<ΑΡΝΙΕΜΑΙ>>.

4ο Στιγμιότυπο:Συνθήματα στον τοίχο.

Ακολουθεί τραγούδι<<ΔΙΟΤΙ ΔΕ ΣΥΝΕΜΜΟΡΦΩΘΗΝ>>.

5Ο Στιγμιότυπο:<<Στο Πολυτεχνείο>>.

Ακούγονται τα τραγούδια από τη χορωδία:<<Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ>> και<<ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΣ>> στο οποίο συμμετέχουν δάσκαλοι του σχολείου ο κος Ασημάκης και η κα Κιούση.

Εδώ παίρνει τη σκυτάλη το Ε1 και παρουσιάζει το θεατρικό <<ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ>>.Ενταγμένο μέσα στο κλίμα της γιορτής τα παιδιά κολούν συνθήματα κάτω από τη σκηνή.

Στο τέλος του θεατρικού ακούγεται από τη χορωδία το τραγούδι <<Ο ΔΡΟΜΟΣ>>.

Ακολουθούν ποιήματα ειπωμένα από τα παιδιά του Ε1 σε συνδιασμό με παντομίμα:<<ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ>>, <<ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝΕ>> στη διάρκεια του οποίου ένα κορίτσι του Ε1 κατέβηκε από τη σκηνή και μοίρασε κόκκινα γαρύφαλα στους θεατές.

Συνχίζουμε με τα ποιήματα <<ΦΩΝΕΣ>>,εδώ ακούγεται το <<ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ>>,ακολουθεί το ποίημα <<ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ>> από τα παιδιά που “εισβάλουν’’από το πίσω μέρος της αίθουσας σαν σε πορεία και τότε ακούγονται πυροβολισμοί με τον αγωνιστή που κρατούσε τη σημαία να πέφτει”νεκρός “και ένα άλλο παιδί να αρπάζει τη σημαία και να ορθώνει το ανάστημά του και τα υπόλοιπα παιδιά να τον ακολουθούν και να στήνουν τη σημαία σ’ένα μνημείο που έχει στηθεί κάτω από τη σκηνή.

Το τελευταίο ποίημα που ακούγεται και παίζεται επί σκηνής είναι το <<ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ>>.Σ’αυτό το σημείο έχουμε ένα μουσικοκινητικό δρώμενο με αφορμή το τραγούδι <<ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ>>.

Η γιορτή κλείνει με τον Εθνικό Ύμνο που ακούγεται από όλους όσους βρίσκονται στην αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: