Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Εκδρομή στην Αρβανίτσα του Ελικώνα

Τα παιδιά της Β2 τάξης στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος "το δάσος" που υλοποίησαν τη σχολική χρονιά 2010-11 επισκέφτηκαν το δάσος της Αρβανίτσας στο βουνό Ελικώνα. Μαζί μας ήταν και τα παιδιά της Β1 τάξης τα οποία υλοποίησαν το πρόγραμμα " ζωγραφίζω ένα δένδρο" και έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Καλλιτεχνικό διαγωνισμό " Άν τα δέντρα μιλούσαν....".
Στην εκδρομή μας αυτή μας συνόδεψαν οι δασκάλες κ. Στραβοκώστα Δέσποινα ( Β1), η Κ. Κ
αραΐσκου Αθανασία (Β2), Η Κιούση Ασημίνα που συμμετείχε στην υλοποίηση του προγράμματος της Β2, ο κ. Αποστόλης Παπαγεωργίου, ο δάσκαλος των εικαστικών και υπεύθυνος του προγράμματος της Β1 τάξης.




Με την επίσκεψή μας αυτή γνωρίσαμε από κοντά ένα από τα όμορφα δάση της περιοχής μας. Παρατηρήσαμε τη χλωρίδα της περιοχής , δηλαδή τα δέντρα και τα λουλούδια που ζουν εκεί και μιλήσαμε για τα ζώα που φιλοξενούνται Ζωγραφίσαμε, βγάλαμε φωτογραφίες
Αφού τελειώσαμε τις δραστηριότητες μας φάγαμε κάτω από τις σκιές των δέντρων, αφουγκραστήκαμε τα κελαηδήματα των πουλιών και παίξαμε στο όμορφο τοπίο της Αρβανίτσας.
Τι κρίμα όμως που η ώρα πέρασε και έπρεπε να φύγουμε! Όμως είμαστε πολύ χαρούμενοι για όσα είδαμε, ακούσαμε, αγγίξαμε και μάθαμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια: