Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΑ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ (3)




Μετά την Τραχίνα, τη σημερινή Ηράκλεια, συνεχίσαμε το πρόγραμμά μας στη Στυλίδα. Η ώρα όμως είχε περάσει, περίπου μία το μεσημέρι, γι' αυτό και οι φιλόξενοι οικοδεσπότες μας μάς "φίλεψαν". Μας έκαναν, το τραπέζι σε μια πολύ ωραία ταβέρνα, στην πόλη της Στυλίδας. Το γεύμα μας ήταν τέλειο. Μας άρεσε πολύ, γιατί ήταν πρώτη φορά που τρώγαμε όλα τα παιδιά γύρω από ένα τραπέζι.
Αφού φάγαμε και ξεκουραστήκαμε, επισκεφτήκαμε την περιοχή Αγίου Βλασσίου, της Στυλίδας, και είδαμε τα ηφαιστειακά πετρώματα. Μάθαμε ότι αυτά δημιουργήθηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια, όταν η Ελλάδα και όλη η Βαλκανική χερσόνησος ήταν σκεπασμένη από τη θάλασσα Τηθύς. Στα χρόνια εκείνα γίνονταν εκρήξεις ηφαιστείων μέσα στη θάλασσα. Η καυτή λάβα που έβγαινε μετατρεπόταν σε πέτρωμα. Αφού βγάλαμε φωτογραφίες πήγαμε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ένα ζεστό, φιλόξενο κτίριο πολύ κοντά στο βουνό. Εκεί ο κ. Βαγγέλης μας μίλησε και μας έδειξε διαφάνειες για την εξέλιξη της γης. Μας μίλησε για μύθους που υπάρχουν στην Μυθολογία οι οποίοι μας μιλάνε συμβολικά για τη γέννηση και την εξέλιξη της γης.
Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τα εργαστήρια, είδαμε πράγματα μέσα από τα μικροσκόπια, μέσα από χάρτες ανάγλυφους είδαμε
την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας.

Όμως ο χρόνος περνούσε και εμείς δε θέλαμε να φύγουμε, είχαμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά ακόμη.
Οι εντυπώσεις μας; Ακούσαμε, είδαμε και μάθαμε τόσα ενδιαφέροντα πράγματα! Και οι τρεις κύριοι που μας ξενάγησαν ήξεραν τόσα πολλά ! Φαινόταν ότι αυτό που κάνανε το έκαναν με την καρδιά τους!


Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!

Η ώρα έφτασε 4 μ. μ. Πήραμε το δρόμο της επιστροφής , με την επιθυμία να ξαναπάμε. Όλα όσα είδαμε και ακούσαμε θα μας βοηθήσουν πολύ στο περιβαλλοντικό
μας πρόγραμμα
" Γεωπεριβαλλοντικά- Γεωμυθολογικά μονοπάτια της Βοιωτίας".












Δεν υπάρχουν σχόλια: