Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Το Β1 στην έκθεση φωτογραφίας στην Αστραδενή

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 το Β1 με τη δασκάλα τους κ. Πρόκου Μαρία, τον δάσκαλο των εικαστικών κ. Παπαγεωργίου Απόστολο και τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Νιαβή Βασιλική, επισκέφτηκαν το άρτ καφέ Αστραδενή όπου στεγάζεται η έκθεση φωτογραφίας του κ. Κώστα Στεφάνου με θέμα τη Λιβαδειά. Υπήρχαν φωτογραφίες από πολλά σημεία της πόλης που έχουν πια αλλάξει, αλλά και πιο πρόσφατες φωτογραφίες από σημεία της πόλης μας γνωστά και στα μικρά παιδιά.
Στην έκθεση τα παιδιά είδαν εικόνες από μια «άλλη» Κρύα, πριν την ανάπλασή της, α
λλά και αρκετά κτίρια που έχουν κατεδαφιστεί Είδαν παλιά κτίρια που τώρα έχουν αναπαλαιωθεί, όπως ο νερόμυλος του Ακριδόπουλου, η νεροτριβή κ.ά. Υπήρχαν φωτογραφίες με την Κρύα χιονισμένη, την Έρκυνα, το ποτάμι της πόλης μας, το χειμώνα με τα "άγρια" νερά της.
Ο ιδιοκτήτης
της Αστραδενής καλοδέχτηκε τα παιδιά και τα ξενάγησε με πολλή προθυμία. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν και έκαναν συνεχώς ερωτήσεις στον κ. Σίμο. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για το καράβι του Κουστώ που υπήρχε στην Αστραδενή και το οποίο είναι πιστό αντίγραφο του πραγματικού, βέβαια σε μικρογραφία. Αφού Βγήκαν οι απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες ευχαρίστησαν τον κ. Σίμο πήραν το δρόμο της επιστροφής τους για το σχολείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: