Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Γνωριμία με τη συγγραφέα Μαρία Σκιαδαρέση

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων των Γ΄και Δ' τάξεων του σχολείου μας, 4ο Δημ. Σχ. Λιβαδειάς, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς. Εκεί μας υποδέχτηκαν θερμά ο Διευθυντής της βιβλιοθήκης, κ. Διαμαντής Λεωνίδας, και η συγγραφέας κ. Μαρία Σκιαδαρέση.
Τα παιδιά μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών μύθων γνώρισαν το μύθο για τη γέννηση της πόλης των Θηβών. Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε με παρακίνηση της συγγραφέας. Οι μαθητές ανέσυραν από τις γνώσεις τους στη μυθολογία το μύθο της αρπαγής της Ευρώπης. Ωστόσο έμαθαν πως αυτή η αρπαγή προκάλεσε την ίδρυση της Καδμείας ( Θήβες) από τον ιδρυτή της, τον Κάδμο, που ήταν ένας από τους τρεις αδερφούς της Ευρώπης.
Τη μυθική ίδρυση της γειτονικής μας πόλης διαπραγματεύεται το βιβλίο "Τα παιδιά του Δράκου". Η ίδια η συγγραφέας διάβασε με ήρεμη και ζεστή φωνή το βιβλίο της. Οι μαθητές με προσήλωση και ενδιαφέρον άκουσαν όλα τα ενδιαφέροντα πράγματα που διαπραγματεύονταν στο βιβλίο. Μάλιστα έκαναν και παραλληλισμούς του υπάρχοντος μύθου με το μύθο της αρπαγής του χρυσόμαλλου δέρματος από τον Ιάσονα. Έκαναν ερωτήσεις, τις οποίες απάντησε με προθυμία η κ. Σκιαδαρέση. Τα παιδιά με την επίσκεψή τους στην βιβλιοθήκη γνώρισαν, ρώτησαν, ανακάλυψαν και χάρηκαν με όλη αυτή τη διαδικασία. Στο τέλος ευχαρίστησαν ευγενικά τη συγγραφέα , κ. Μαρία Σκιαδαρέση και τον Διευθυντή της βιβλιοθήκης και γύρισαν με χαρά στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: