Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Θεατρική παράσταση " Το Βρωμοχώρι"

Τα παιδιά της Δ1 τάξης του σχολείου μας- 4ο Δημ. Σχ. Λιβαδειάς- με τη δασκάλα τους Παρασκευή Λαφαζάνη παρουσίασαν την Παρασκευή 10-6-2011 στις 12.50, το θεατρικό έργο "Το Βρωμοχώρι", της Σοφίας Ζαραμπούκα, με αφορμή το περιβαλλοντικό πρόγραμμα που υλοποιήσαν τη σχ. χρονιά 2010 - 2011με θέμα "τα σκουπίδια και εμείς".
Μαζί με τα παιδιά του τμήματος Δ2 εργάστηκαν με ενδιαφέρον πάνω στο θέμα των σκουπιδιών μας αλλά και στα προβλήματα που προκύπτουν και τα οποία όλο και κάθε χρόνο γίνονται και περισσότερα καθώς τα σκουπίδια του πλανήτης μας αυξάνονται. για να κλείσιουν το πρόγραμμαά τους αποφάσισαν να παρουσίάσουν το θεατρικό έργο της συγγραφέας Σοφίας Ζαραμπούκα " Το Βρομοχώρι" το οποίο ήταν σχετικό με το πρόγραμμα που υλοποίησαν.
Το έργο αναφέρεται σε ένα χωριό που ήταν πολύ βρώμικο και οι γείτονές του του ΄χαν βγάλει το όνομα . Το έλεγαν Βρωμοχώρι. Τους μεγάλους δεν τους πείραζε αυτό. Τα παιδιά όμως δεν ήθελαν να λένε το χωριό τους έτσι αλλά και ούτε να είναι βρώμικο γι 'αυτό και αοφάσισαν να κάνουν κάτι για το χωριό τους . ....
Μέσα από αυτή τη θεατρική παράσταση δόθηκαν πολλά μηνύματα, για το πως οφείλουμε να διαχειριζόμαστε
τα σκουπίδια στο σπίτι μας, στο σχολείο , στην πόλη που ζούμε αλλά και γενικά στον πλανήτη μας. Την παράσταση αυτή την παρακολούθησαν τα μεγάλα παιδιά του σχολείου μας αλλά και οι γονείς των παιδιών της Δ2.
Ήταν μια πολύ πετυχιμένη παράσταση, τα παιδιά με τη δασκάλα τους είχαν δουλέψει με μεράκι και υπευθυνότητα και αυτό φάνηκε από το αποτέλεσμα. Τα σκηνικά και τα κουστούμια ήταν απλά, από υλικά που ήταν "για πέταμα" τα οποία και αξιοποιήθηκαν ανάλογα.
Πολλά τα χειροκροτήματα αλλά και τα συγχαρητήρια ασπό τους γονείς και εκπαιδευτικούς που την παρακολούθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: