Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Παρουσίαση του περ. προγ. Γεωπεριβαλλοντικά - Γεωμυθολογικά μονοπάτια της Βοιωτίας: Τα αποστραγγιστικά έργα των Μινύων

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 και ώρα 12.00 π.μ. τα παιδά της Ε1 τάξης παρουσίασαν το περιβαλλοντικό πρόγραμμα "Γεωπεριβαλλοντικά μονοπάτια της Βοιωτίας: τα ποτάμια της Βοιωτίας και τα αποστραγγιστικά έργα των Μινύων στη λίμνη Κωπαΐδα". Υπεύθυνη ντου προγράμματος ήταν η δασκάλα τους κ. Ατσαλάκη Αικατερίνη.
Τα παιδιά ασχολήθηκαν στο περιβαλλοντικό τους πρόγραμμα αφενός μεν με τα ποτάμια της Βοιωτίας και τη μυθολογία τους, και αφετέρου με τα αποστραγγιστικά έργα των Μινύων στη λίμνη Κωπαΐδα.Κάθε ποταμός στην αρχαιότητα είχε για προστάτη του μια θεότητα ή μια νύμφη. Βρήκαν τους μύθους που σχετίζονταν με αυτά.
Ότι συγκέντρωσαν από τις διάφορες πηγές που είχαν στη διάθεσή τους και από τις επιτόπου επισκέψεις τους έγραψαν κείμενα, έβαλαν τις φωτογραφίες τους και έφτιαξαν "το τετράδιό τους".
Αυτή τους την εργασία την παρουσίασαν στα μεγάλα παιδιά του σχολείου και στους γονείς τους. Η παρουσίαση περιλάμβανε κείμενα, διαφάνειες και μια εισαγωγή από τη Διευθύντρια του σχολείου, κ. Μπάρλα - Νιαβή Βασιλική, για το τι ονομάζουμε Γεωμυθολογία και πως σχετίζεται η Ελληνική Μυθολογία με την εξέλιξη της Γης .
Ήταν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση γιατί έδωσε πολλές πληροφορίες στους παρευρισκόμενους για τη λίμνη Κωπαΐδα και τα σπουδαία έργα που έκαναν οι αρχαίοι κάτοικοι του Ορχομενού, οι Μινύες προκειμένου η λίμνη που είχε κάποτε μετατραπεί σε έλος, να γίνει μια γόνιμη πεδιάδα και να χαρίσει στους κατοίκους της περιοχής δύναμη και πλούτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: