Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008

"ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ" -

Το βιβλίο "Μικρές Κυρίες" το έχει γράψει η συγγραφέας Loyisa May Aleot και είναι ένα μυθιστόρημα. Την εικονογράφηση την έχει κάνει ο Πέτρος Αθανασίου και το εξώφυλλο έχει εικονογραφηθεί από την Κατερίνα Παϊσίου, και έχει μεταφραστεί από την Μαρία Αγγελίδου.
Η χρονική περίοδος που αναφέρεται το βιβλίο είναι γύρω στο 1770 μ.Χ., όταν γινόταν ο εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στους Βόρειους και Νότιους στην Αμερική. Η ιστορία εξελίσεται στη βόρεια Αμερική και ήρωες της είναι οι τέσσερις αδελφές, η Μέγκ, η Τζο, η Μπεθ και η Άμυ.
Οι τέσσερις αδελφές μεγαλώνουν μαζί στο ίδιο σπίτι και είναι πολύ αγαπημένες αλλά συγχρόνως και τόσο διαφορετικές. Μεγαλώνουν μαθαίνοντας να αντιστέκονται στις δυσκολίες της ζωής, να ξεπερνάνε τα εμπόδια, να νικούν τα λάθη και τα ελαττώματά τους, να χαίρονται ό,τι τους προσφέρει η ζωή.
Η Μέγκ, η πιο μεγάλη, η πιο όμορφη, βάζει στην άκρη τη φιλαρέσκειά της και τις κοινωνικές φιλοδοξίες της και βρίσκει την ολοκλήρωση στην αγάπη.
Η καλή Μπεθ αφοσιώνεται στην οικογένειά της, στη μουσική, και σε όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια και συμπαράσταση.
Η Άμυ, η μικρότερη, η παραχαϊδεμένη, δυσκολεύεται περισσότερρο από τις άλλες να τιθασεύει τον εγωισμό της .
Και τέλος, η Τζο, το αγοροκόριτσο, είναι η "συγγραφέας" της οικογένειας και αυτή που διηγείται την ιστορία και βέβαια το απολαμβάνει!!!

Το βιβλίο αυτό το αγόρασα στο καράβι καθώς πήγαινα ένα καλοκαίρι στη Μυτιλήνη. έχει 100 σελίδες και έκανε 5 Ευρώ.

Για μένα, είναι ένα βιβλίο καταπληκτικό!!!!Προτείνω να το διαβάσετε.

Αναστασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: