Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

ΑΝ Η ΓΗ ΓΕΝΝΙΟΤΑΝ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ

Οι επιστήμονες όλων των ειδών - αστρονόμοι, γεωλόγοι, χημικοί, βιολόγοι κ.ά.- προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ ή καλύτερα να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο για να δημιουργήσουν την εικόνα του πώς ήταν η νεαρή Γη και πώς μεταμορφώθηκε με έναν τέτοιο θαυμαστό τρόπο.

Για να απλοποιήσουν τα πράγματα δημιούργησαν μια κλίμακα 24ώρου. Σύμφωνα με αυτό το χρονοδιάγραμμα, η Γη γεννήθηκε τα μεσάνυκτα χτες βράδυ και τώρα βρισκόμαστε 24 ώρες αργότερα και πάλι μεσάνυχτα.

Τι μεσολάβησε λοιπόν αυτές τις 24 ώρες;
Η Γη άρχισε γρήγορα να μορφοποιείται από τα πετρώματα και τη σκόνη. Σε λιγότερο από 10 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ο σίδηρος λόγω της υψηλής θερμοκρασίας διαχωρίστηκε από τη λιωμένη πέτρα και καθώς ήταν βαρύτερος από τα άλλα υλικά προχώρησε στην καρδιά του πλανήτη και έκανε τον πυρήνα της Γης. Όλο το διάστημα βομβαρδιζόταν από διαστημικούς βράχους, μικρούς και μεγάλους.

Σε 18 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ένας τεράστιος διαστημικός βράχος ( στο μέγεθος του πλανήτη Άρη, έπεσε πάνω στη Γη, με αποτέλεσμα π πλανήτης να χωριστεί στα δύο.Λιωμένη πέτρα εκτοξεύτηκεστο διάστημα αποτελώντας την πρώτη ύλη από την οποία αργότερα έγινε η Σελήνη. Η σφοδρή σύγκρουση διέλυσε την αρχική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί στη Γη και το μόνο που έμεινε στην επιφάνεια της Γης ήταν μια βαθιά θάλασσα λιωμένης πέτρας.

Στο 24ωρο ρολόι μας, η Γη είχε φθάσει ακριβώς στις 00.40 και ο πλανήτης είχε ψυχτεί τώρα αρκετά ώστε να έχε στερεό φλοιό. Η ζωή όπως την ξέρουμε εμφανίστηκε αρκετά αργά στη σκηνή. Τα ψάρια εμφανίστηκαν κατά τις 9.22 μμ, οι δεινόσαυροπι κατά τις 10.50 μμ και οι άνθρωποι 30 δευτερόλεπτα πειν τελειώσει το 24ωρο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: